Türkkep Hizmet Sağlayıcı

E-İMZA Nedir?

E-İmza, elle atılan imza ile aynı hukuki geçerliliğe sahiptir. E-İmza, elektronik işlemlerde gönderilen bilginin yolda değişmediğini, gönderen kişiye ait olduğunu ve inkâr edilemeyeceğini garantiler. E-İmza elektronik ortamda gerçekleşen işlemlerde kişilerin kimlik bilgilerinin doğruluğunu garantiler. E-İmza için gerekli nitelikli elektronik sertifika (NES) gerçek kişilere/bireylere sağlanır, “kurumsal NES” 5070 Sayılı E-İmza Kanunu kapsamında sağlanmaktadır. Kurum adına yetkili kişiler sahip oldukları e-İmzalarını tüm kurumsal işlemlerde kullanabilirler. TÜRKKEP, yetkili ESHS (E-Güven) ile anlaşmalı kayıt otoritesi olarak, NES hizmetleri ve e-İmza entegrasyon çözümleri sağlamaktadır. TÜRKKEP Müşteri Hizmetleri veya size en yakın Başvuru Merkezimiz üzerinden e-İmza başvurunuzu yapabilir veya yerinde başvuru ve kayıt hizmeti talep ederek e-İmzanızı yerinizde anında alabilirsiniz. TÜRKKEP, 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu uyarınca Nitelikli Elektronik Sertifika üretmeye yetkili E-GÜVEN Elektronik Bilgi Güvenliği A.Ş’nin Yetkili Kayıt Otoritesi olarak e-İmza hizmetleri sağlamaktadır.

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) Nedir?

Kayıtlı Elektronik Posta (KEP), her türlü ticari, hukuki yazışma ve belge paylaşımlarınızı gönderdiğiniz biçimde koruyan, alıcının kim olduğunu kesin olarak tespit eden, içeriğin kesinlikle değişmemesini ve içeriği yasal geçerli ve güvenli, kesin delil haline getiren sistemdir. KEP sistemi, gönderici ve alıcı kimlikleri, gönderi zamanı, teslim edilme zamanı, erişilme zamanı ve içerik bütünlüğünü kesin ve değiştirilemez olarak koruyarak, taraflardan herhangi birinin inkâr edemeyeceği yasal bir delil olarak 20 yıl süreyle saklamaktadır. Gönderilerin içerikler KEP Hizmet Sağlayıcısı tarafından okunamamakta, kopyalanamamaktadır. Yazışmalarınızı KEP ile yaparak zaman kaybından kurtulurken aynı zamanda kâğıt kullanmadığınız için doğaya katkıda bulunursunuz. KEP üzerinden e-posta göndermek için e-İmzaya sahip olunmalıdır, e-İmzası olmayanlar sadece gelen e-postaları alabilmektedir. TÜRKKEP, KEP hesabı açtırmak isteyen ve e-İmzası bulunmayan müşterilerine e-İmza hizmetini de sunmaktadır.

E-Fatura Nedir?

E-Fatura, belirli bir formatta standart hale getirilmiş, değiştirilemez bir şekilde mühürlenmiş, satıcı ve alıcı arasında güvenli, zaman ve maliyet tasarrufu sağlayan elektronik belgedir. E-Fatura, kâğıt fatura ile aynı hukuki niteliklere sahiptir. E-Fatura düzenlemeleri, Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) tarafından, 397-416-424-433 Sayılı Vergi Usul Kanunu (VUK) Genel Tebliğleri ile yapılmıştır. E-Fatura düzenlemeleri, formatları ve standartları hakkında ayrıntılı bilgiler www.efatura.gov.tr internet adresinde yer almaktadır.